Parohia Plevna
Site-ul web oficial al Parohiei Plevna din Protopopiatul Lehliu - „Mulţumire fie adusă deci lui Dumnezeu, Celui ce ne face pururea biruitori în Hristos şi descoperă prin noi, în tot locul, mireasma cunoştinţei Sale!” 2 Cor 2, 14
Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un om ce a trăit sub semnul credincioşiei sutaşului
Administrator: 23-11-2016 10:43:25 in Misiune

  Luni, 21 noiembrie 2016, împreună cu mulți credincioşi ďin Plevna, legați de domnul inginer agronom Mihail Coman prin relații de muncă şi de sinceră prietenie, am participat în Bucureşti, cu multă emoție, la slujba pogribaniei acestuia.

 În soborul de preoți slujitori, am primit îngăduința de a rosti un cuvânt de despărțire şi de mângâiere. În acest moment predicatorial, prin prisma semnelor, nenumărate, de omenie şi de evlavie, dovedite în timp de domnul inginer Mihail Coman, am făcut o paralelă cu întâmplarea cunoscută în Scriptură sub chipul şi virtuțile sutaşului roman ce solicită ajutorul Domnului Iisus pentru vindecarea slugii iubite.

 "Pe cand intra Iisus in Capernaum, s-a apropiat de El un sutas, rugandu-L si zicand: Doamne, sluga mea zace in casa, slabanog, cumplit chinuindu-se. Si i-a zis Iisus: Venind, il voi vindeca. Dar sutasul, raspunzand, i-a zis: Doamne, nu sunt vrednic sa intri sub acoperisul meu, ci numai zi cu cuvantul si se va vindeca sluga mea. Ca si eu sunt om sub stapanirea altora si am sub mine ostasi si-i spun acestuia: Du-te, si se duce; si celuilalt: Vino, si vine; si slugii mele: Fa aceasta, si face. Auzind acestea, Iisus s-a minunat si a zis celor ce veneau dupa El: Adevarat graiesc voua: Nici in Israel n-am gasit atata credinta, si zic voua ca multi de la rasarit si de la apus vor veni si vor sta la masa cu Avraam, cu Isaac si cu Iacov in imparatia cerurilor. Iar fiii imparatiei vor fi aruncati in intunericul cel mai din afara".

  Identificând acelaşi tip de atitudine moral-religioasă, ca şi a sutaşului roman, nu putem face altceva decât să rugăm pe Dumnezeu cu cuvintele biblice: vrednic este!

   În veci pomenirea.


Parohia Plevna

Site-ul web oficial al Parohiei Plevna din Protopopiatul Lehliu - „Mulţumire fie adusă deci lui Dumnezeu, Celui ce ne face pururea biruitori în Hristos şi descoperă prin noi, în tot locul, mireasma cunoştinţei Sale!” 2 Cor 2, 14
Parohia Plevna, Biserica Ortodoxa, Plevna, Episcopia Sloboziei si Calarasilor, Protopopiatul Lehliu

 
Copyright 2018 - Parohia Plevna

Powered by NETCreator & Lacasuri Ortodoxe
NETCreator