Parohia Plevna
Site-ul web oficial al Parohiei Plevna din Protopopiatul Lehliu - „Mulţumire fie adusă deci lui Dumnezeu, Celui ce ne face pururea biruitori în Hristos şi descoperă prin noi, în tot locul, mireasma cunoştinţei Sale!” 2 Cor 2, 14
Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Eveniment pastoral, misionar, duhovnicesc și canonic în parohie- apariția calendarului bisericesc pentru anul 2016
Pr Gabriel Toma: 03-12-2015 06:45:58 in Misiune

  Apariția calendarului bisericesc pentru anul 2016 este un eveniment pastoral, duhovnicesc, misionar și canonic în orice comunitate. În acest sens, Episcopia Sloboziei și Călărașilor, a editat calendarul în trei formate: filă (de perete), agendă (de buzunar), cu arc, format A4 (de perete sau de birou), pentru ca orice familie de credincioși să-și aleagă varianta cea mai utilă pentru ritmarea vieții proprii și familiale în conformitate cu viața Bisericii.

  „Calendarul bisericesc infatiseaza ca intr-o oglinda lunile, saptamanile si zilele unui an, cu numarul de ore ziua si noaptea, pe fiecare luna si indica zilnic numele unuia sau mai mutor sfinti praznuiti, precum si toate sarbatorile bisericesti mari si mici din intregul an bisericesc, insemnate cu cruce rosie sau numai cu rosu, sau cu cruce neagra.

  Duminicile sunt numerotate dupa sarbatoarea principala careia ii urmeaza, indicandu-se in fiecare Duminica glasul de rand, Evanghelia Invierii (utrenie), pericopa Apostolului si Evangheliei care se citesc. In plus, se indica zilele de post si cele in care se ajuneaza, precum si posturile de peste an.

  In afara cadrului in care este scris "Randuielile bisericesti", adica: zilele de post si posturile de peste an, cu datele si durata lor. Tot aici se aminteste de una dintre poruncile Bisericii, ca nu se fac nunti in zilele si perioadele de post, in ajunul praznicelor imparatesti, in saptamana luminata si in perioada de la Craciun la Boboteaza. Pe aceeasi foaie de calendar bisericesc sunt aratate, cu litere rosii, si alte date importante ale unor zile si sarbatori din viata poporului nostru, ca zilele nationale.” (www.crestin ortodox.ro)


Parohia Plevna

Site-ul web oficial al Parohiei Plevna din Protopopiatul Lehliu - „Mulţumire fie adusă deci lui Dumnezeu, Celui ce ne face pururea biruitori în Hristos şi descoperă prin noi, în tot locul, mireasma cunoştinţei Sale!” 2 Cor 2, 14
Parohia Plevna, Biserica Ortodoxa, Plevna, Episcopia Sloboziei si Calarasilor, Protopopiatul Lehliu

 
Copyright 2018 - Parohia Plevna

Powered by NETCreator & Lacasuri Ortodoxe
NETCreator