Menu Home

O vibrație profundă a credinței creștine concretizată într-o întrebare

O vibrație profundă a credinței creștine concretizată într-o întrebare adresată preotului, redescoperă un tezaur de spiritualitate. Specialiștii afirmă că inițial icoanele sfinților erau prezentate de către credincioși preoților, care, pe baza canonului iconografic, le validau, le „sfințeau”, adică le încadrau în cultul public sau particular, drept chipuri ale persoanelor sfinte, realizate în concordanță cu Tradiția Bisericii, ei, preoții fiind cei care scriau pe icoană numele sfântului al cărui chip era reprezentat.

Astăzi, o credincioasă aducând o icoană a Maicii Domnului a cerut lămurire duhovnicească asupra corectitudinii reprezentării Maicii Domnului fără Pruncul Iisus, având ochii închiși.

A fost momentul unei scurte pareneze în care s-a explicat că icoana, de tradiție rusească, supranumită Umilenie, surprinde momentul în care Maica Domnului, plină de umilință în fața Veștii Bune a Arhanghelului Gavriil, cum că va naște pe Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul lumii, își dovedește supunerea și ascultarea de Dumnezeu, zicând „fie mie după cuvântul tău”, dovedite prin privirea plecată, ochii închiși și poziția brațelor. Această icoană, făcătoare de minuni, este foarte cinstită în Rusia.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut