Menu Home

Sărindar pentru pomenirea unui binefăcător al bisericii

Sărindarul individual este dat de creștini din proprie inițiativă, pentru pomenirea unor adormiți, ca o formă de rugăciune pentru iertarea păcatelor acestora.

Credinciosul care dorește să se săvârșească această pomenire la patruzeci de Liturghii succesive (săvârșite fie duminica, fie și în alte zile) aduce la biserică în primul rând un pomelnic cu numele celui (sau ale celor) care dorește să fie pomenit; mai aduce și toate cele necesare pentru săvârșirea celor patruzeci de Sfinte Liturghii: prescuri, vin, untdelemn pentru candele, lumânări și tămâie.

În unele locuri se obișnuiește să se aducă și diferite prinoase (ofrande) precum făină, grâu, zahăr, mirodenii și alte lucruri necesare pregătirii colivelor și, poate (în cazul făinii) a prescurilor pentru Liturghiile din zilele sau săptămânile următoare. (OrthodoxWiki)

La Duminica Tomii, 5 mai 2019, a început sărindarul de pomenire a unui mare binefăcător al bisericii noastre parohiale, fratele Filip, ce a trecut la Domnul în Sâmbăta lui Lazăr.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut