Menu Home

Decada curățeniei generale în cimitir

Cimitirele sunt locuri anume pregătite, cu cruci sfinţite la căpătâiele răposaţilor, spre a arăta credinţa în învierea trupurilor. Ele sunt locuri de veşnică odihnă pentru trupurile celor dragi: strămoşi, moşi, părinţi, fraţi, surori, copii şi alte rude, prieteni şi cunoscuţi, înaintaşî binefăcători care au adormit cu credinţa în Hristos Domnul. Aici, trupurile aşteaptă ziua învierii şi a judecăţii de obşte, după care urmează viaţa veşnică. 
Datorită credinţei în Învierea lui Hristos, întru care toţi vom învia, s-a schimbat numele locului în care odihnesc cei răposaţi. Nu se mai spune mama pământ, ci dormitor, pentru că cei răposaţi sunt consideraţi adormiţi întru nădejdea învierii. 
Pentru marea lor semnificaţie şi pentru valoarea lor religios-morală şi umanitară, cimitirile şi mormintele trebuie preţuite şi îngrijite cu cea mai mare dragoste arătată faţă de cei dragi, pentru că iubirea faţă de ei depăşeşte graniţele mormântului. Desigur, totul trebuie făcut dintr-o conştiinţă creştină ortodoxă, păstrând un anumit echilibru în ceea ce priveşte grija faţă de morminte. Nu trebuie lăsate în paragină, pline de buruieni, dar nici depășită măsura prin construcții faraonice. (Pr Mihail Adeodatus Ungureanu)
 Cu aceste învățăminte sfinte, în decada 6- 16 iulie 2019 se desfășoară în cimitorul parohial curățenia generală de vară.


1
2
3
4
5
6
7













<button onclick="document.execCommand('formatBlock', false, '

‘);”>





Categories: Articole

plevna

Sari la conținut