Menu Home

Testul lui Teo-Christian pentru evaluarea dependenței de „rețelele sociale”

Un tânăr foarte bine pregătit în domeniul IT dar și duhovnicește, implicat ca voluntar al Asociației Lăcașuri Ortodoxe în susținerea prezenței tuturor parohiilor din Episcopia Sloboziei și Călărașilor, și nu numai, în spațiul virtual prin site-uri proprii, ne lansează, tuturor celor ce utilizăm rețele de socializare, următoarea întrebare, cu adânci explorări ale relevanței duhovnicești a pierderii timpului, „navigând”:


Crezi că având 5000 de urmăritori sau „prieteni”, postările tale chiar sunt văzute de aceștia?

 

În niciun caz! În cele mai bune situații, postările tale ajung la doar câteva zeci de persoane. Poți verifica ușor acest lucru: doar încearcă să scrii o postare în care să îi rogi pe cei care o văd, să îți răspundă printr-un comentariu sau mesaj privat. [spre exemplu, publică un mesaj de genul: „Dacă vezi acest mesaj, te rog să răspunzi printr-un comentariu cu: da!”]Atunci vei vedea câți cititori văd, în realitate, mesajele tale. Aceia sunt, de fapt, cititorii tăi reali. Rețelele de socializare vor să te încânte prin numere uriașe, astfel încât prin fală, autoconsiderându-te faimos, să te facă să rămâi permanent conectat la acestea, pentru a le fi văzute articolele promovate contra-cost. Nu te lăsa păcălit! Bucură-te de viața ta reală și de… adevăr!

 

O invitație la trezvie: Teo-Christian, Lăcașuri Ortodoxe (https://lacasuriortodoxe.ro/articole/23161-nu-te-l%C4%83sa-p%C4%83c%C4%83lit-re%C8%9Belele-de-socializare.html)

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut