Menu Home

Șapte Acatiste ale Maicii Domnului: ziua a patra

Greu lucru este a ne pierde răbdarea și a nu primi crucea pe care Dumnezeu a lăsat-o în viața noastră. Astăzi cei mai mulți vor să se depărteze de dureri și disprețuiesc încercările pe care, spre îndreptare, le trimite Bunul Dumnezeu în viața lor. Întăriți cu rugăciunile tale, Născătoare de Dumnezeu Fecioară, primind cu răbdare toate greutățile vieții, plini de nădejde, îi cântăm lui Dumnezeu: Aliluia!

Cu răbdarea te-ai încununat în această viață, Născatoare de Dumnezeu, și ai primit fără să cârtești toate amărăciunile vieții. Auzind pe dreptul Simeon spunând că ‘prin sufletul tau va trece sabie’, ai păstrat cuvintele în inima ta, știind că dragostea de Dumnezeu este împletită cu multe suferințe în lumea aceasta. De aceea, tu ești cea dintâi care ne întelegi neputințele, dăruindu-ne răbdare și întelepciune spre a putea cânta:

Cuvine-se cu adevărat să te fericim, Născătoare de Dumnezeu!

Miercuri seara, 7 august 2019, în fața icoanei Maicii Domnului dinaintea Sfântului Altar, Hodighitria (Îndrumătoarea), s-a citit imnul Acatist compus Maicii Domnului, reprezentată în acest tip iconografic.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut