Menu Home

O vezi, frate, pe Doamna tuturor cum se roagă pentru întreaga lume?

Evenimentul pe care îl prăznuieşte astăzi, 1 octombrie, Biserica ortodoxă de pretutindeni confirmă limpede că Maica Domnului este pururea apărătoarea poporului creştinesc. Spre ziua de întâi octombrie a anului 911 (Sinaxarul Sărbătorii din Mineiul pe Octombrie menţionează că acea zi era o Duminică ), în timpul domniei împăratului Leon cel înţelept, se făcea în Sfânta Biserică Vlaherne din Constantinopol priveghere de toată noaptea. Biserica era plină de popor. Sfântul Andrei cel nebun pentru Hristos stătea într-un ungher mai în spate, împreună cu ucenicul său, Epifanie.
La ora patru dimineaţa, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu s-a arătat înaintea poporului, stând în văzduh, ţinându-şi omoforul întins ca un acoperământ deasupra capetelor credincioşilor. Ea era îmbrăcată în purpură încrustată cu aur şi strălucea cu lumină negrăită, în jurul ei se aflau apostolii, sfinţii, mucenicii şi fecioarele.
Sfântul Andrei cel nebun pentru Hristos a zis către ucenicul său iubit, Epifanie: „O vezi, frate, pe Împărăteasa şi Doamna tuturor cum se roagă pentru întreaga lume?”
Iar Epifanie a zis: „O văd, Părinte şi mă minunez!”

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut