Menu Home

Pelerinajul enoriașilor la Icoana Maicii Domnului

Pentru creștinii ortodocși, un pelerinaj este o călătorie sau căutare cu o mare încărcătură morală pentru credința și convingerile ortodoxe. Subiectul pelerinajelor poate fi foarte variat, de la pelerinaje în locuri cu semnificație deosebită pentru toți credincioșii ortodocși până la acelea care au semnificație pentru credincioșii dintr-o anumită zonă. (OrthodoxWiki)

 Ca înainteprăznuire a hramului mănăstirii Slobozia, Soborul Sfinților Arhangheli, marți, 5 noiembrie 2019, aducându-se icoana Maicii Domnului de la mănăstirea Adam (jud Galați), credincioșii și clericii Episcopiei Sloboziei și Călărașilor au participat, din localitațile lor, la pelerinajul către catedrala episcopală iar de aici au însoțit, în procesiunea condusă de Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei si Călărașilor, icoana Maicii Domnului pe principalele bulevarde ale municipiului Slobozia către mănăstirea Sfinții Voievozi, unde au așteptat momentul venerării și sărutării icoanei.
În mod deosebit exprimăm recunoștință față de implicarea domnului Dumitru Hariton, patronul Inter Trans Hary SRL, ce a facilitat transportul credincioșilor pelerini.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut