Menu Home

Participarea creștinilor la ospățul euharistic

  La Sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului, 21  noiembrie 2019, creștinii ce s-au pregătit duhovnicește au răspuns invitației  de a mânca Pâinea cea Vie.
„Biserica este mediul în care se săvârşeşte unirea persoanelor cu Dumnezeu, prin energiile necreate ale Sfintei Treimi. „Unirea prin Sfintele Taine pe care ni le pune înainte Biserica şi chiar cea mai des săvârşită dintre ele, unirea euharistică, se referă la firea noastră, întrucât ea este primită în persoana lui Hristos [. ..]
  Dăruite firii noastre, Tainele bisericeşti ne fac vrednici pentru viaţa duhovnicească în care se împlineşte unirea persoanelor cu Dumnezeu. Firea noastră primeşte în Biserică toate condiţiile obiective ale acestei uniri. 
 Condiţiile subiective nu depind decât de noi. În sensul că nu oricine poate participa la ospăţul euharistic, deşi toţi sunt chemaţi la unitate întru Domnul. Cel ce vrea să mănânce Pâinea Cea Vie trebuie să-şi dezvolte conştiinţa nevredniciei, să se smerească şi să se apropie cu frică, spovedit fiind, dar şi cu credinţa fermă că Dumnezeu Fiul îl va face vrednic de Sfântul Trup şi Sânge”. (Preasfințitul Părinte VINCENȚIU)

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut