Menu Home

Preasfințitul Părinte Vincențiu a ridicat în rang bisericesc un fiu al Parohiei Plevna

La 2 februarie 2020, marele praznic Întâmpinarea Domnului, este ziua care marchează încheierea perioadei celor 40 de zile de la sărbătoarea Naşterii Domnului. Evanghelia descrie cum Pruncul Iisus este dus la templul din Ierusalim şi oferit lui Dumnezeu, căci aşa prevedea Legea lui Moise, ca orice prim născut de parte bărbătească să fie dus la templu şi oferit lui Dumnezeu.
 În Episcopia Sloboziei și Călărașilor această sărbătoare are o semnificație aparte întrucât este legată de consacrarea episcopală a chiriarhului nostru, Preasfințitul Părinte Vincențiu. Ca o sărbătoare deosebită în Eparhia noastră acest praznic a fost ales ca moment în care preoții vrednici să primească hirotesia pentru rangurile bisericești. Printre acești slujitori vrednici ai misiunii preoțești din Episcopia Sloboziei și Călărașilor, s-a numărat și fiul satului nostru, ucenic duhovnicesc al Parohiei Plevna, fost cântăreț bisericesc al comunității, ce slujește acum ca preot paroh al Parohiei Sălcioara, ce a fost ridicat la rangul de iconom, și pentru care Preasfințitul Părinte Vincențiu s-a rugat cu dinadinsul ca la Judecată, acesta „să se învrednicească de bucuria celor ce bine au întrebuinţat talanţii, şi să scape de ruşinea de care trebuie să fugă, şi de osânda slugii celei viclene, care cu lenevire şi-a îngropat talantul”. 
Primind brâu, bederniță și rotulus-ul conținând Gramată episcopală, consăteanul nostru- fratele nostru- părintele Florin, a auzit cu bucurie, de pe soleea Catedralei din Slobozia, exclamațiile publice, de confirmare,  la întrebările tradiționale rostite de chiriarhului nostru: Vrednic este? Axios? Dignus est?

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut