Menu Home

Curați la inimă, elevii din clasa pregătitoare, au văzut îngeri

… După ce trec toți pe dinaintea lui Dumnezeu de-i sărută sfânta Lui mână, îngerii îşi întind frumușel aripile lor albe și coboară pe pământ. Se apropie de o fereastră, o şterg cu mânuța, ca să se vadă în casă şi apoi privesc, pe rând, la copilaşi. Pe îngeri nu-i vede nimeni, nimeni din oamenii de pe pământ. Numai ei văd tot ce se întâmplă prin casele oamenilor. 
  De este în casa aceea un copil, care să nu asculte de părinti, să fie rău şi certăreț, niciun îngeraș nu intră în casă, ci pleacă toţi mai departe. De află acolo, la vecini, un copil bun şi ascultător, un îngeras se opreşte şi intră în casă.
  Ei, să auziti acum câtă grijă poartă îngerașul de copilul bun. 
  Când se duce soarele la culcare, atunci şi copilul face la fel. Îngerașul nu-l părăseşte. „Fă-ți rugăciunea, copile !” îi zice el. Şi copilul îşi împreună frumușel mânuțele, apoi se roagă.
  Peste noapte, când doarme copilul, îngerul stă cu aripile întinse la căpătâiul patului. Când se apropie un vis urât, el îşi întinde mâna şi-l alungă în altă parte. Dimineata, când se deşteaptă soarele de după deal, îngerasul îşi întinde mâna peste fața copilaşulul şi-i zice: „Drag capil. Te scoală, le spală, fă-ti rugăciunea şi te grăbeşte. Peste putin e ora opt şi trebuie să fii la şcoală. Cartea te aşteaptă“. Copilul aşa face. 
Dar îngerul nu se desparte nici la şcoală de copilul cel cuminte. Stă în bancă, lângă el, și îl ajută să învețe lucruri multe şi frumoase.
 În pauză, la joc, capilul bun e şi acum în grija îngerului. „Joacă-te frumos! Nu lovi în ceilalţi copii! Aleargă numel încet, ca să nu cazi să te loveşti” -îi șopteşte el mereu, mereu. 
 Pe drum, spre casă, când copilașul întâlneşte un moşneag neputincios, îngerasul îi spune: „Ajută-i moşului să se ridice din drum. Dă-i bietului bătrân o coajă de pâine, care ţi-a rămas nemâncată“.  Și copilul bun întinde mâna mosului, îl ajută şi îl hrăneşte cu bucăţica de coajă uscată. „Să fi sănătos, copile. Să crești mare. Să aibă Dumnezeu grijă de tine“ -îi zice moşul. Şi îngerul se bucură de fapta bună a copilaşului pe care îl păzeşte neîncetat.
  lată-l la marginea pârăului din satul nostru. Copilul se apropie de mal. „Nu te apropia prea tare! Ai putea să cazi în apă şi să te îneci. Cât de. mult ar plânge mama după tine“  îi şopteşte şi acum îngerul. Şi copilul bun ascultă. (D. Călugăr)

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut