Menu Home

Dacă să citești n-ai sete…ASCULTĂ!

 Fiul duhovnicesc al comunității, absolvent al Seminarului Teologic din Slobozia, cel ce se ostenește (în timpul liber de la serviciu)  în oferirea răspunsurilor cântate la rugăciunile publice din biserica parohială, în duminici și sărbători, oferă tinerilor de azi, ce par a se îndepărta tot mai mult de lectură, o înlesnire în dobândirea cunoașterii, pe măsura progresului tehnologic al prezentului și în duh evanghelic.

  În fapt, el lecturează cărți duhovnicești pe care le oferă audiției pe canalul personal al unei rețele sociale.

  Asemenea oricărui alt rod al ingeniozității umane, noile tehnologii de comunicație trebuie să fie puse în slujba binelui integral al individului și al întregii omeniri. Dacă sunt folosite cu înțelepciune, ele pot să contribuie la satisfacerea dorinței de sens, adevăr și unitate, ce rămân aspirațiile cele mai profunde ale fiecărei ființe umane.

  În acest înțeles, fapta sa, orientată exclusiv spre binele și folosul celorlalți, este ca un „lucru de evanghelist”, ca o slujire misionară de propovăduire- cu timp și fără timp- a valorilor nepieritoare ale Împărăției lui Dumnezeu.

Nu peste mult timp, vom oferi cititorilor acestui site bucuria audiției unei carți de căpătâi a spiritualității ortodoxe, în lectura tânărului enoriaș.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut