Menu Home

Trei noi cărți de cult au intrat recent în patrimoniul parohiei

Prin Protopopiatul Lehliu, s-au achiziționat, de curând, trei cărți dedicate cultului bisericesc: Triodul, Molitfelnicul mic și Anuarul liturgic și tipiconal pentru anul 2020, în scopul împlinirii unei slujiri corecte, în concordanță cu practica universală a Bisericii.

Triodul (tri ode, trei cântări) cuprinde slujbele religioase şi rânduielile bisericeşti în perioada cuprinsă între Duminica Vameşului şi a Fariseului şi Sfânta Înviere, adică perioada Postului Mare, precedată de trei săptămâni de pregătire duhovnicească.

Molitfelnicul sau Evhologhionul este o carte liturgică pentru folosința preoților și episcopilor care cuprinde rânduiala săvârșirii Sfintelor Taine și a ierurgiilor, adică slujbele pentru diferitele trebuințe și împrejurări din viață și de la moarte. 
Molitfelnicul mic este o variantă prescurtată, motive practice, pentru a face din ea o carte ușor de purtat și de ținut în mână în timpul slujbelor, în special pentru acele slujbe care se slujesc în afara bisericii.

Anuarul Liturgic și Tipiconal 2020 a apărut la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă. Pe lângă rânduiala slujbelor bisericești din fiecare zi a anului, lucrarea cuprinde calendarul ortodox precum și informații legate de organizarea canonică și administrativă a Bisericii Ortodoxe Române.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut