Menu Home

#selfie cu bunica satului

„Până la bătrâneţea voastră Eu sunt Acelaşi, până la adâncile voastre căruntele Eu vă voi ocroti. Precum am făcut în trecut, Mă leg înaintea voastră că vă voi ocroti şi vă voi izbăvi şi în viitor.” (Isaia 46:4)
Omul care îmbătrâneşte nu se apropie de sfârşit; mai degrabă are nevoie să se apropie de Dumnezeu şi de veşnicie: cu apostolatul rugăciunii (pe care toţi bătrânii, chiar şi cei mai bolnavi, pot să-l facă pentru ei, dar mai cu seamă pentru ceilalți) și cu îngrijirea duhovnicească: Spovedania și Sfânta Euharistie, explicând mai bine aceste daruri ale Duhului Sfânt, pe care prea multe persoane în lume îl confundă cu slujbe care anunţă moartea, când sunt în schimb forţa pentru a înfrunta cu seninătate şi încredere orice dificultate a sufletului şi a trupului. (G. Gambino)
 
 În timpul vizitelor pastorale de la începutul Postului Mare 2020, cea mai vârstnică enoriașă, bunica Ana, ce „merge pe 99 de ani” a dovedit, ca întotdeauna, multă vioiciune, gândire limpede și credință neîndoielnică.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut