Menu Home

Să oprim în noi, ca în mormânt, semințele răului. Bârfa sau… Coronavirus

Limba, nimeni dintre oameni nu poate s-o domolească! Ea este un rău fără astâmpăr; ea este plină de venin aducător de moarte. 

 Cu ea binecuvântăm pe Dumnezeu şi Tatăl, şi cu ea blestemăm pe oameni, care sunt făcuţi după asemănarea lui Dumnezeu. Din aceeaşi gură ies binecuvântarea şi blestemul. Nu trebuie, fraţii mei, să fie acestea aşa. (Iacov 3, 8- 10)

 Cu gura poți depune mărturie împotriva cuiva, fie în discuțiile pe care le ai zi de zi cu semenii, cu consătenii, cu colegii de muncă. Îl poți discredita pe un om cinstit, drept, integru prin niște simple șoapte rostite la urechea unuia sau altuia. Această ispită, a găsirii plăcerii în a colporta „informații”, poate fi biruită în mod creștin, asumat, prin refuzul conștient de a transmite către altul a detaliilor adevărate sau imaginate despre alți oameni, înmormântând în sine semințele răului.

 Analog, în cazul bolilor transmisibile, este instituită de autoritațile sanitare izolarea la domiciliu sau carantina ca restricții la circulația persoanelor, destinate să prevină răspândirea bolii. Izolarea și carantina sunt adesea utilizate în legătură cu boala, împiedicând mișcarea celor care ar fi putut fi expuși la o boală transmisibilă dar nu au un diagnostic medical confirmat.

www.parohiaplevna.ro; parohiaplevna@gmail.com

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut