Menu Home

Prima slujbă în exteriorul bisericii, miercuri, 18 martie 2020

Iată Dumnezeul meu, mântuitorul meu, nădăjdui-voi și mă voi mântui şi nu mă voi teme, pentru că mărirea mea şi lauda mea este Domnul şi s-a făcut mie spre mântuire. (Isaia)


 „O biserică, locaș de închinare, fără Liturghie își pierde sensul. Chiar și în condițiile date, slujind în aer liber, cu păstrarea distanței corespunzătoare, glasul rugăciunii în comun nu se va stinge. Credincioșii noștri, am certitudinea, vor continua să îmbrățișeze rugăciunea comunională, alături de păstorul lor. 
 Vorbim, așadar, de o situație provizorie, excepțională, iar nu de o regulă cu caracter permanent. Grija Bisericii este deopotrivă de a păstra sănătatea sufletească, dar și pe cea trupească a credincioșilor săi. Această perioadă de carantină trebuie văzută ca un propriu „pustiu al Quarantaniei”, o perioadă de pocăință și post aspru, în deplin acord cu aceste frumoase cuvinte ale lui Iisus Hristos: „Nu numai cu pâine va trăi omul, ci cu tot cuvântul care iese din gura lui Dumnezeu” (Matei 4, 4).” ( Preasfințitul Părinte Vincențiu, Cuvânt pastoral la vreme de grea încercare către slujitorii Sfintelor Altare și dreptmărturisitorii creștini din Episcopia Sloboziei și Călărașilor)

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut