Menu Home

Maica Domnului, ocrotitoarea creștinilor

 Auzind Preasfânta Fecioară și Maică cele spuse mai înainte de Dreptul Simion, ca „prin însuți sufletul tău va pătrunde sabia”, ai păzit aceste cuvinte întru inima ta, știind că bucuria de maică pentru Fiu este împletită cu multe necazuri în lumea aceasta. De aceea tu, ca ceea ce știi necazul și suferința întru toate, cunoști și întristarea noastră; și ca ceea ce ești singura Maică a tuturor, auzi-ne și pe noi, care cu credință ne rugăm ție.
 Cât timp pericolul infectării cu noul virus corona planează asupra tuturor oamenilor (așa încât autoritățile civile au instituit interdicția rugăciunilor în cadrul cultului public și în biserică), în mijlocul naosului bisericii parohiale a fost adusă icoana Maicii Domnului cea cu șapte săgeți, în fața căreia arde întotdeauna lumânare, icoană care mărturisește, în timpul slujbelor săvârșite doar de preot și cântăreț, că obștea credincioasă se pune sub ocrotirea și acoperământul de rugăciune al Maicii Domnului, ceea ce știe necazul și suferința întru toate, cunoscând și întristarea noastră, de acum.
 Auzi-ne și acum, în ziua necazului nostru, pe noi cei ce cădem înaintea icoanei tale și cu lacrimi ne rugăm ție. Alungă de la noi toate necazurile și nevoile ce vin asupra noastră, întru această vremelnică viață și prin atotputernica ta mijlocire, nu ne lipsi pe noi nici de veșnica și nesfârșita bucurie, întru Împărăția Fiului tău și Dumnezeului nostru. 

  Împărăteasa mea cea preabună, Născătoare de Dumnezeu, prietena sărmanilor, folositoarea celor neputincioși și ocrotirea celor necăjiți; vezi nevoia mea și necazul meu. Ajută-mă, că sunt neputincios, hrănește-mă ca pe un străin.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut