Menu Home

Școala online continuă alături de Biserică cinstirea Eroilor neamului

Statornicind cinstirea eroilor şi martirilor în aceeaşi zi cu Înălţarea Domnului, Biserica a vrut să arate că între ele există o strânsă legătură. Potrivit credinţei noastre, cultul eroilor şi martirilor neamului se întemeiază pe ideea de nemurire: aşa cum a înviat şi s-a înălţat la cer Mântuitorul Hristos, tot astfel eroii nu mor, ci sunt sortiţi să trăiască în veci în preajma Tatălui Ceresc care i-a chemat la Sine.

 Iar atunci când mergem în procesiune la mormintele eroilor şi martirilor, n-o facem doar spre a ne reculege ori spre a împlini un obicei pios, ci mai ales pentru a ne mărturisi credinţa în nemurire. Nu cinstim doar ţărâna eroilor şi martirilor, ci, în acelaşi timp, fapta lor şi mai ales sufletul lor nemuritor, Biserica pomenindu-i, după numele lor, în faţa credincioşilor din toate vremurile.  (Nicolae CORNEANU)

 Deși, în mod tradițional, Școala participa la deplin la ceremoniile Zilei Eroilor prin prezența elevilor la pomenirea eroilor, depunere de flori și program de poezii și cântece patriotice, în aceste vremuri de tristă pandemie, la îndemnul inimos al cadrelor didactice, elevii comunității au realizat, de acasă, desene tematice pline de candoare.

www.parohiaplevna.ro; parohiaplevna@gmail.com

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut