Menu Home

Veniți, să ne întoarcem către Domnul

6:1 Veniți să ne întoarcem către Domnul, căci numai El, după ce ne-a rănit, ne tămăduiește, iar după ce ne-a bătut, ne leagă rănile noastre.

6:2 Și după două zile din nou ne va da viață, iar în ziua a treia ne va ridica iarăși și vom trăi în fața Lui.

6:3 Să-L cunoaștem, să ne sârguim să cunoaștem cine este Domnul! Venirea Lui este sigură ca ivirea zorilor. Că El va veni la noi ca o ploaie timpurie și ca o ploaie târzie care adapă pământul».

6:4 Ce să-ți fac ție, Efraime? Ce să-ți fac ție, Israele, fiindcă dragostea ta se risipește ca norii de dimineață, ca roua care se ia de timpuriu?

6:5 Pentru aceasta i-am prăbușit prin cuvântul profeților, i-am ucis prin graiul gurii Mele, iar judecata Mea s-a înălțat ca soarele.

6:6 Că milă voiesc, iar nu jertfă, și cunoașterea lui Dumnezeu mai mult decât arderile de tot.

6:7 Ei, întocmai ca Adam, au călcat legământul Meu, au căzut de la credință. (Osea)

 Osea este cel dintâi proroc din Scriptură care înfățișează legământul dintre Dumnezeu și poporul Său, ca pe legătura dintre bărbat și femeia sa, ca o legătură de dragoste. Prin idolatria sa, poporul a nesocotit pe Dumnezeu, iubirea Lui a fost batjocorită.

 „Ceea ce vrea Dumnezeu – spune Prorocul Osea- este milă, iubirea, nu jertfele. Dumnezeu nu pedepsește decât pentru a mântui. El osândește sila și nedreptatea, dar după ispășire și căință, El va primi iarăși pe poporul Său și-i va face parte de fericire și pace.” 

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut