Menu Home

Lecție catehetică demonstrativă – Parohia Plevna

Joi, 20 august 2015, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, s-a desfășurat în Parohia Plevna o activitate catehetică demonstrativă. Asistenți la activitate au fost: părintele Mihail Zotta, protopop de Lehliu; părintele secretar și coordonator catehetic Florin Țițeică; părintele responsabil de cerc pastoral Claudiu Dragomir; părintele Bogdan Iamandi, părintele Bogdan Ștefănescu, părintele Marcel Dulea, părintele Vladimir Alexa, părintele Marius Cherciu.

Activitatea propusă a fost o evaluare a cunoștințelor teoretice dobândite în timpul întâlnirilor catehetice din perioada vacanței de vară, folosind metode dinamice și moderne.

La începutul activității, după rugăciune, s-a organizat un moment de „spargere a gheții”, în care fiecare copil s-a prezentat câte unui preot, urându-i bun venit în parohie și la activitate.

Prima parte a evaluării a urmărit identificarea unor aspecte importante din viața și credința sfinților Ilie, Filofteia, Pantelimon, Constantin și Elena, Mina, Parascheva. Copiii au avut sarcina să lipească, adiacent icoanelor sfinților studiați, informațiile scrise pe hârtie autocolantă.

Partea a doua a evaluării a vizat identificarea de către copii a corespondenței dintre credința sfinților și legea morală pozitivă a Vechiului Testament (Decalogul), lipind, în rubrica aferentă fiecărei porunci dumnezeiești, iconițe ale sfinților.

Ca un moment de respiro pentru cei mici, în timp ce preoții asistenți conturau sfaturi pentru continuarea la nivel practic a programului catehetic „Ucenicii sfinților”, s-a citit, copiilor, istorioara „Inelul prețios” din volumul Pilde și istorisiri pentru copiii creștini, Editura Areopag, București, 2013.

Părintele protopop a încheiat activitatea felicitând și îndemnând pe copii să persevereze în credință și mai ales în imitarea virtuților prietenilor lui Dumnezeu.

Pr. Gabriel Toma

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut