Făcând înconjurarea mării şi uscatului ca să facă un ucenic, (şi dacă l-au făcut, îl fac îndoit fiu al gheenei) propovăduitorii aventiști, de ocazie, distribuie filade prin care „neștiutorii” primesc „studiu biblic” realizat simplist și tendențios, pus sub semnul unei lozinci foarte bine alese, care distruge, din fașă, întregul eșafodaj al propovăduirii mincinoase, arătând sub sloganul „NU TE LĂSA PĂCĂLIT!” că au orbit ochii lor şi s-a împietrit inima lor ca să nu vadă cu ochii şi să nu înţeleagă cu inima (In 12, 40). Noi, nepotrivindu-ne nebuniei lor (3 Mac 3, 14) și cerând dar de Sus și ajutor de la părinții înaintați în știință, vom încerca să dezvăluim minciuna și veninul ascunse în lucrarea de ispititor. Pentru ca ADEVĂRUL să fie evident, vom analiza, în paralel, fiecare punct al minciunilor din broșura cu titlu atât de adevărat (NU TE LĂSA PĂCĂLIT!), expunând adevărata învățătură a Sfintei Scripturi în tâlcuirea Părinților. Vom pune textele în paralel, folosind culoarea roșie atunci când cităm din documentul, ce ne previne, pe bună dreptate, să nu ne lăsăm păcăliți, respectiv culoarea verde, atunci când expunem adevăratul înțeles al textelor biblice.
1. În ce zi avea obiceiul Isus să se închine?Şi a venit în Nazaret, unde fusese crescut, şi, după obiceiul Său, a intrat în ziua sâmbetei în sinagogă şi S-a sculat să citească. (Lc 4, 16)Răspuns: Obiceiul lui Isus era să se închine în ziua de Sabat.
Dacă Domnul Iisus mergea, ca fiecare iudeu, sâmbăta la sinagogă, o făcea cu scopul de a propovădui poporului adunat aici •Şi venind în Capernaum şi îndată intrând sâmbăta în sinagogă, îi învăţa ( Marcu 1, 21)•și, fiind sâmbătă, a început să înveţe în sinagogă ( Marcu 6, 2)și pentru a vindeca pe bolnavi, ca dovedire a dumnezeirii Sale. Se ştie că El a făcut o mulţime din minunile Sale sâmbăta, fapt pentru care era ameninţat cu moartea (Ioan 5, 16). Sâmbăta au fost vindecaţi:•omul cu mâna uscată (Matei 12, 9-14; Marcu 3, 1-6; Luca 6, 6-11),•femeia cu duhul neputinţei (gârbovă) (Luca 13, 10-17),•bolnavul de hidropică (Luca 14, 1-6),•omul cu duhul necurat (Marcu 1, 23-25; Luca 4, 31-37),•slăbănogul bolnav de 38 de ani (Ioan 5, 1-18)•orbul din naştere (Ioan 9, 1-18).Trei din aceste vindecări – a omului cu mâna uscată, a femeii gârbove şi a omului cu duh necurat- au fost făcute nu numai sâmbăta, ci şi în sinagogă.Sfânta Evanghelie ne spune clar că iudeii căutau să-L omoare pe Iisus tocmai pentru că anula… legea sâmbetei (Ioan 5, 18).
Iudeii mai aveau obiceiul de a se aduna şi vineri seara pentru rugăciune în sinagogă, după cum se adună şi azi. Dacă Mântuitorul nostru Iisus Hristos S-ar fi dus şi în această zi în sinagogă, ar urma pentru noi că trebuie să serbăm şi vinerea?
Categories: Articole