Menu Home

De n-ar zidi Domnul casa

1.De n-ar zidi Domnul casa, în zadar s-ar osteni cei ce o zidesc; de n-ar păzi Domnul cetatea, în zadar ar priveghea cel ce o păzeşte.

2.în zadar vă sculaţi dis-de-dimineaţă, în zadar vă culcaţi târziu, voi care mâncaţi pâinea durerii, dacă nu v-ar da Domnul somn, iubiţi ai Săi. (Ps 126)

Un fiu al satului, umaș al unei familii de cinste a comunității noastre, auzind chemarea pământului și dorind să se întoarcă pe meleagurile natale, are intenția de a-și împlini viețuirea pământească și prin edificarea unei locuințe, în curtea casei părintești. Începând lucrarea de pregătire a terenului, și-a pus mare încredere în Milostivul Dumnezeu, de a fi ajutat cu dar și har spre a-și împlini dorința. În acest context, rugăciunea de binecuvântare a începutului lucrărilor, unește gândul, rugăciunea și osteneala omului cu ajutorul divin: „Dumnezeule atotţiitorule… caută spre robul Tău, care, cu puterea tăriei tale, voieşte să ridice casă pentru locuit şi prin zidire să o înalţe… ajută-i să o înalţe până la capăt“.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut