Menu Home

La Icoana Maicii Domnului – „Cipriota“

în cadrul Mănăstirii Secu priveghează, alături de alte odoare de mare preţ, şi o icoană ce ocroteşte inimile monahilor şi ale tuturor închinătorilor. Ea revarsă asupra tuturor bunătate şi bogate mile. Cel mai deosebit dar pe care l-a primit Mănăstirea Secu, păstrat cu sfinţenie până astăzi, este Icoana Maicii Domnului – „Cipriota“, Făcătoarea de minuni din biserica mare, oferită de domnitorul Vasile Lupu în anul 1647, ca semn de preţuire deosebită faţă de Sfântul Ierarh Varlaam, marele cărturar şi credinciosul său sfătuitor. Această preţioasă comoară poartă această denumire deoarece a fost adusă din Insula Cipru, fiind pictată în stil bizantin.

Miercuri, 11 aprilie 2018, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, împreună cu toţi preoţii Eparhiei noastre şi peste 6.500 de credincioşi au întâmpinat la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia, Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Secu din Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

După oficierea slujbei de Te Deum, toţi cei prezenţi au pornit într-o procesiune spre Mănăstirea „Sfinţii Voievozi”, important centru spiritual al zonei şi cel mai vechi monument de artă religioasă din Eparhia Sloboziei şi Călăraşilor. Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului a fost depusă într-un baldachin spre închinare tuturor credincioşilor, alături de moaştele care străjuiesc Mănăstirea din Slobozia.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut