Menu Home

Activitate gospodărească în cimitirul parohial

Cimitirul este locul de odihnă unde se îngroapă trupurile celor ce au adormit întru Domnul. El este locul unde se păstreaza trupul, până la învierea și judecata de apoi. El este sfânt, fiindcă și trupul creștinului este sfințit prin rugăciune și fapte bune, ca o biserică a Duhului Sfânt (I Cor. 3, 16-17). De aceea mare pomană face cel ce dăruiește loc pentru îngropare, îngrijește mormintele și le respectă, fiindcă între sutele și miile de răposați, se vor găsi și un număr mare de sfinți și sfânt este tot cel ce s-a mântuit de păcate (Tobit 1-4). Toți aceștia sunt prietenii lui Dumnezeu (Iacob 2-23) și se vor ruga pentru cei ce-i iubesc, răspunzând la iubirea celor de pe pământ (Apoc, 14, 3-14). În cimitirul creștin trebuie să se îngroape numai cei ce au credința și nădejdea învierii și a dreptelor răsplatiri și au slujit Domnului cu dragoste și dreaptă credință. (Pravila bisericească)

În conformitate cu hotărârea consiliului parohial, contribuția pentru îngrijirea cimitirului este folosită pentru curățarea locului de veșnică odihnă al fraților noștri în credință, a aleilor și suprafețelor neutilizate în care vegetația ce primăvara crește în dezordine. Această lucrare s-a desfășurat la cimitirele parohaiale în prima săptămână a lunii mai, 2017.

S-a folosit o substanță din grupa acizilor aminici, formulat ca lichid solubil cu un continut de 360 g/l sare de izopropilamina. Substanța este neselectivă, nereziduală, cu actiune asupra unui spectru larg de buruieni mono si dicotiledonate, anuale si perene, inclusiv specii rezistente. Aplicat postemergent, se absoarbe rapid prin epiderma si stomatele frunzelor, se transloca prin planta, acumulandu-se in tesuturile meristematice(varfurile de crestere) ale radacinii pe care le distruge. Efectul tratamentului se observa intr-un interval de 4-14 zile, in functie de conditiile locale.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut