Menu Home

A doua zi a vizitelor pastorale

În timpul vizitelor pastorale, credincioșii pot oferi daruri preotului, ca semn de ospitalitate și recunoștință pentru prezența sa slujitoare în gospodăria lor. Aceste daruri pot varia de la alimente și băuturi, până la obiecte religioase sau mici cadouri personale. Este important să avem în vedere că darurile nu trebuie să fie extravagant sau să creeze presiune financiară pentru credincioși. Mai degrabă, ele trebuie să fie un gest sincer de apreciere și recunoștință pentru munca și slujirea preotului în comunitate.

La rândul său, preotul primind daruri ale dragostei credincioșilor, trebuie să manifeste recunoștință și apreciere pentru acestea. Preotul ar trebui să exprime gratitudinea sa față de credincioși pentru darurile primite, pe care le poate binecuvânta spre a fi socotite în visieriile cerești pentru răsplătire veșnică, deoarece cuvântul Domnului este indubitabil: „oricine vă va da să beți un pahar de apă, în numele Meu, fiindcă sunteți ai lui Hristos, adevărat zic vouă că nu-și va pierde plata sa” (Mc 9, 41).

A doua zi a vizitelor pastorale pentru binecuvântarea caselor, desfășurată la 4 ianuarie 2024, s-a desfășurat în relații duhovnicești de înaltă ținută, creștinii fiind dornici și bucuroși să aibă pe preot în mijlocul lor și să li se binecuvinteze casa prin rugăciune și stropire cu aghiasmă mare.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut