Menu Home

Coșul Sfintei Filofteia- ediția a șaptea

 Orice ai da la săraci, acelea în mâinile lui Hristos le pui și nimeni nu poate să le răpească din mâinile Celui ce le-a luat, ci petrec acolo, multă roadă făcându-se nouă. Și, de vreme ce nici omul nu trece cu vederea, ci asemenea răsplătește darul primit, apoi, cu cât mai mult încă Hristos, cum, oare, după luare, nu va răsplăti? (Sf Ioan Gură de Aur)

 În prima parte a Postului Nașterii Domnului din anul 2020, creștinii au participat la colecta filantropică din biserică, aducând daruri de alimente spre a fi oferite fraților în credință aflați în lipsuri. La pomenirea Sf Filofteia, „sora după fapte bune a Sfântului Nicolae” așa cum este cunoscută în Bărăgan, 7 decembrie 2020, s-a desfășurat activitatea filantropică „Coșul Sf Filofteia„, în care darurile de alimente (zahăr- 30 kg, ulei- 29 l, făină- 28 kg, mălai 21 kg, orez- 18 kg, conserve- 19 buc, paste făinoase-7 buc, biscuiți, dulciuri-10 buc) estimate valoric la 800 de lei, au fost contabilizate și s-a chibzuit responsabil asupra celor ce vor primi aceste daruri, ținându-se seama de comandamentul filantropic expus de Mântuitorul în Sfânta Evanghelie după Sf Matei, cap 25.

 După o sfătuire cu inima și cu mintea a membrilor sectorului filantropic din  cadrul Comitetului Parohial, darurile au fost oferite unui număr de 14 familii (cu situație mai dificilă, cu mai mulți copii, cu orfani, cu bolnavi, fără venituri).

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut