Menu Home

În biserica parohială, familiile cu mulți copii au primit daruri

Odată cu apropierea sărbătorilor, se conturează o oportunitate de a reflecta asupra generozității și a darului făcut celor care se confruntă cu lipsuri materiale. Darurile nu sunt doar o expresie de milostenie, ci mai cu seamă sunt un legământ al solidarității. Ele pot să creeze punți de frățietate evanghelică spre cei mai fragili social, aducând zâmbet și speranță. De asemenea, darurile dezvăluie frumusețea simplității și a recunoștinței. Cei care primesc astfel de daruri nu văd doar un pachet, ci simt căldura și sprijinul comunității lor. Astfel, fiecare obiect devine un simbol al iubirii și al empatiei, transformând un simplu act într-o experiență umană profundă, sesizată la adevărata amplitudine spirituală mai cu seamă de cei care dăruiesc, și care au astfel binecuvântarea de a trăi sentimentul descris de Sf Pavel: „mai fericit este a da decât a lua”. Așa se face că cine a făcut experiența dăruirii se îndrăgostește de ea și o practică tot mai des.

Biserica parohială a fost gazda primitoare a unei astfel de fapte pricinuitoare de bucurie trupească și sufletească.

În ziua Sfântului Spiridon, marele ajutător al celor sărmani, 12 decembrie 2023, s-a desfășurat aici o activitate a proiectului filantropic „Clinchet de Argint pe Aripi de Colind”, care își propune să aducă un strop de bucurie și de susținere familiilor cu situație materială mai precară din mediul rural.

Sectorul filantropic al Comitetului Parohial a desemnat ca standard de eligibilitate, deci ca beneficiari, familiile din enorie cu mai mulți copii (cel puțin 3).

La eveniment au participat astfel:

  • 1 familie cu 5 copii;
  • 3 familii cu 4 copii;
  • 1 familie monoparentală cu 3 copii.

Mulțumiri și binecuvântări  organizatorilor!

Răsplată cerească ostenitorilor!

 

 

 

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut