Menu Home

Parohia Plevna, aniversarea numărul 129

Ocrotitori tuturor arătându-vă, Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, cercetați pe cei ce din dragoste cinstesc întru tot prăznuită pomenirea voastră și pe cei ce cântă cu credință izbăviți-i de toată nenorocirea, mai marilor Voievozi.

Marți, 8 noiembrie 2022, la sărbătoarea Soborului Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, în Parohia Plevna se împlinesc 129 de ani de la târnosirea bisericii parohiale. Cu acest binecuvântat prilej au fost invitați, și au răspuns favorabil, preoți din toate comunitățile învecinate, ce au participat la prăznuire împreună cu cântăreții bisericești și cu credincioși.

La slujirea liturgică după Utrenie și Acatist, ce a fost citit împreună cu doi ucenici, fii ai satului, părintele Victor și părintele Cristian

a urmat Dumnezeiasca Liturghie din ale cărei roade s-au înfruptat credincioși copii, tineri și adulți ce s-au împărtășit euharistic.

După Sfânta Liturghie, cei șase preoți slujitori au citit, în mijlocul comunității îngenunchiate, cele șase rugăciuni speciale pentru dobândirea milei cerești în caz de secetă.

După slujbă, un comitet de creștini, în care un loc de cinste îl au familiile Ulian, Mirea și Ivan, a organizat o agapă demnă de toată lauda.

Iată acum ce este bun și ce este frumos, decât numai a locui frații împreună!

Aceasta este ca mirul pe cap, care se coboară pe barbă, pe barba lui Aaron, care se coboară pe marginea veșmintelor lui.
Aceasta este ca roua Ermonului, ce se coboară pe munții Sionului, că unde este unire acolo a poruncit Domnul binecuvântarea și viața până în veac. (Psalmul 132)

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut