Menu Home

Programul binecuvântării caselor

Binecuvântarea caselor cu aghiasmă este o slujire religioasă care se săvârșește în fiecare an, în preajma ajunului Bobotezei. Scopul acestei slujbe este de a aduce binecuvântarea lui Dumnezeu asupra celor ce locuiesc acolo și de a alunga duhurile rele din casă.

După ce creștinii se închină, sărută crucea și au fost stropiți cu apă sfințită, preotul  stropește toate camerele casei cu aghiasmă, rostind troparul Bobotezei. De asemenea, preotul poate binecuvânta și viețuitoarele din gospodăria creștinilor.

În tradiția creștină binecuvântarea caselor cu aghiasmă este considerată un moment important, care aduce protecție și binecuvântare asupra celor ce locuiesc în casă. Este important să avem în vedere că aghiasma nu este un talisman magic sau un remediu miraculos în sine, ci are putere și semnificație datorită binecuvântării și sfințirii prin rugăciunea preotului. Prin credință și încredere în Dumnezeu, aghiasma devine un mijloc prin care putem primi harul și binecuvântarea Lui.

În parohie vizitele pentru binecuvântarea caselor se vor desfășura miercuri- joi- vineri (3-5 ianuarie 2024) în parohia plevna și filia Valea Rusului.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut