Menu Home

Programul desfășurării Ceasurilor Împărătești ale Bobotezei

Ajunul Bobotezei este ziua care precede sărbătoarea Botezului Domnului. Acesta cade pe data de 5 ianuarie și este o zi de post și rugăciune în pregătirea pentru sărbătoarea Botezului Domnului. Așa cum afirmă Sfântul Vasile cel Mare, „postul este o pregătire a sufletului, o pregătire pentru a fi receptiv la harul lui Dumnezeu și a primi binecuvântările Sale.”

Prin abstinența de la anumite alimente și prin rugăciune, postul ne ajută să ne eliberăm de distragerile lumii și să ne focusăm asupra lui Dumnezeu și a relației noastre cu El.

În al doilea rând, postul în Ajunul Bobotezei ne amintește de postul lui Ioan Botezătorul înaintea Botezului Domnului. Sfântul Ioan Botezătorul s-a pregătit spiritual și fizic pentru a-L întâmpina pe Mântuitorul și a-i boteza pe oameni în numele lui Dumnezeu. Postul în Ajunul Bobotezei ne invită să urmăm exemplul său și să ne pregătim inimile și mințile pentru a primi harul și binecuvântarea lui Dumnezeu în viața noastră.

În al treilea rând, postul în Ajunul Bobotezei ne ajută să ne concentram asupra semnificației Botezului Domnului și a propriei noastre botezări. Botezul reprezintă intrarea noastră în comuniunea cu Trupul lui Hristos și primirea iertării păcatelor. Postul ne ajută să ne pregătim pentru această întâlnire cu Dumnezeu și să ne amintim de importanța și semnificația botezului nostru.

În timpul Ajunului Bobotezei, Biserica Ortodoxă oficiază slujba speciala a Ceasurilor Împărătești, în care se face o pregătire liturgică specială pentru sărbătoarea Botezului Domnului.

În acest an, Ceasurile Împărătești se vor oficia în biserica filiei Valea Rusului, de la ora 8,20.

 

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut