Menu Home

Rugăciune de mulțumire la aniversarea a 3 decenii de existență a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor

Duminică, 24 septembrie 2023, când se încununează anul de prăznuire în Episcopia noastră pentru cele trei decenii de existență, la Sfânta Liturghie în timpul ecteniilor s-au pus cereri speciale de mulțumire, iar la finalul slujbei s-a citit o rugăciune de mulțumire și de cerere din Cartea de Te Deum:

Cel ce cârmuiești toată făptura prin cuvânt și prin puterea cea negrăită a înțelepciunii, Cel ce ești liman celor înviforați, arată-ne și nouă calea pe care să mergem. Dăruiește gândurilor noastre duhul înțelepciunii Tale, duhul înțelegerii dăruiește-l nepriceperii noastre, umbrește faptele noastre cu duhul temerii de Tine; duh drept înnoiește întru cele dinlăuntru ale noastre și cu Duhul Tău cel stăpânitor întărește cugetul nostru, ca să nu alunece. Ca, în toate zilele fiind îndreptați cu Duhul Tău cel bun, să ne învrednicim a face poruncile Tale și pururea să ne aducem aminte de venirea Ta cea slăvită, când vei cerceta faptele noastre.

Dăruiește, Doamne, poporului Tău, îndurările Tale; auzi-ne pe noi din cerul Tău cel sfânt. Sfinţeşte-ne pe noi și pe el cu puterea dreptei Tale celei mântuitoare; acoperă-ne cu acoperământul aripilor Tale; depărtează de la noi tot duhul vrăjmaș şi potrivnic și împacă viața noastră.

 

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut