Menu Home

Vara anului 2023. Anotimpul bucuriilor duhovnicești

Anotimpul ce începe a doua jumătate a anului 2023 a fost pentru creștinii din parohie foarte rodnic atât în aspectul cultivării evlaviei creștine, al misiunii preoțești și al bucuriei culegerii roadelor frumoase ale unor osteneli ale creștinilor din parohie.

În timpul verii, în cele două posturi, zilnic în biserica parohială s-au ținut slujbe (Acatist sau Paraclis) la care creștinii care se pregăteau de comuniune euharistică au participat în vederea sporirii stării de rugăciune și pentru a fi inspirați în viața de credință din faptele bune reflectate în viețile sfinților din acele zile.

La pomenirea Sfinților martiri dobrogeni și de pe Valea Dunării, față de care avem evlavie, Sf Mucenic Isihie (15 iunie), Sf Mucenici Epictet și Astion (8 iulie), Sf Mucenic Emilian de la Durostorum (18 iulie) s-a ținut slujba acatistului și s-au sfințit icoanele.

În parohiile învecinate Lupșanu, Rași, Nucetu, Făurei, preotul paroh a fost invitat să slujească la Sfântul Maslu sau la Sfânta Liturghie, aducând și un mic cuvânt de propovăduire.

În timpul Postului Maicii Domnului, biserica parohială a primit un Epitaf al Adormirii Maicii Domnului, înaintea căruia, la timpul potrivit, s-a cântat prohodul. tot atunci s-au achiziționat 4 sfeșnice din bronz masiv pentru lumânările aprinse de creștini înaintea icoanelor din biserică.

În cadrul misiunii parohiale s-au botezat 2 prunci de vârstă mai înaintată ai căror părinți nu se pot ocupa de creșterea și educația lor, fiind încredințați bunicilor.

Ca apreciere generală a vocației evlavioase a creștinilor din parohie, dar și a lucrării personale în slujirea preoțească, trei preoți originari din parohie au primit din partea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, ranguri onorifice bisericeșt: pr Florin (parohia Sălcioara) și pr Laurențiu  (parohia Ștefănești)- ranguri de iconom stavrofor, iar pr Gabriel (parohia Plevna)-rangul de iconom.

Două tinere din parohie au încheiat anul academic 2022- 2023 cu frumoase rezultate, tânăra Denisa a susținut licența la Academia Națională de Arte participând la expoziția absolvenților de licență, iar tânăra Corina a încheiat foarte merituos primul an universitar la Facultatea de Limbi Străine, Universitatea din București.

La încheierea anului școlar s-a ținut slujbă de mulțumire, toți copiii fiind dăruiți cu cărți de povești.

În cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională, pentru persoane fizice și parohii, parohia a depus dosar de finanțare ce a fost declarat eligibil.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut