Menu Home

Cântărețul bisericesc oferă mult ajutor preotului în slujire

Cântărețul bisericesc, cunoscut și sub numele de dascăl sau psalt, are un rol important în slujbele bisericești din cultul fiind colaboratorul profesional cel mai apropiat al preotului. El este responsabil de intonarea și dirijarea cântărilor liturgice, care sunt o parte integrală a serviciului divin.

Cântările bisericești au un caracter liturgic și transmit învățături teologice și spirituale fiind rugăciuni cântate. Cântărețul bisericesc trebuie să aibă o cunoaștere profundă a repertoriului liturgic și să fie capabil să transmită în mod adecvat mesajul și atmosfera de rugăciune prin intermediul cântării.

Rolul cântărețului bisericesc este deci acela de a iniția o atmosferă de rugăciune și să contribuie la participarea activă a credincioșilor în slujbele bisericești. Pentru a-și desfășura slujirea în coordonate optime, cântărețul bisericesc trebuie să fie un model de pietate și să își îndeplinească slujba cu smerenie și evlavie.

În lipsa unui cântăreț bisericesc care să slujească în parohie cu normă întreagă, comunitatea este deosebit de bucuroasă și recunoscătoare pentru evlavia fratelui Gheorghe, enoriaș pios al parohiei, care în timpul liber slujește fără plată la slujbe și alte activități bisericești din comunitate ca vizite pastorale și slujii în comunitate

 

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut