Menu Home

Prevenirea credincioșilor față de ingineriile sociale infracționale

La inițiativa lucrătorilor Postului de Poliție al comunei Lupșanu, duminică, 24 februarie 2019, la biserica parohială s-a desfășurat activitatea de prevenire a credincioșilor față de metoda de înșelăciune „Accidentul”.

Vorbind credincioșilor despre resorturile psihologice care determină oferirea de foarte mulți bani unor necunoscuți, s-au atins principalele aspecte ale punerii în practică a tehnicilor ingineriilor sociale: arta de a influența, de a manipula și de a minți. Abilitățile de comunicare, starea psihologică indusă victimei, duc la aflarea unor informații personale ce sunt folosite spre a da credibilitate.

De exemplu, spunând unui vârstnic: „M-a trimis băiatul dumitale”, infractorul poate afla relativ ușor numele copiilor „Care băiat, Nicu sau Costel?”

Sau „Cumnatul dumitale de la București a suferit un accident grav”, „Cine, Nicolae?”

Cu alte cuvinte, ingineria socială este priceperea unor infractori de a-i face pe alții să gândească și să creadă ceea ce ei vor să se creadă. 

Ingineria socială este astfel un tip de atac psihologic în care atacatorul determină victima să facă ceva ce el intenționează să facă. (Wikipedia)

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut