Menu Home

O veste demnă de „Luna pentru Viață”

Cele mai mari privilegii pe care Dumnezeu le-a conferit vieții omenești, calitatea de tata, mamă și copil, pot deveni cele mai mari blesteme dacă Iisus Hristos nu este capul acelei instituții unde noi suntem recunoscuti ca atare, (adica, în familie).” (Oswald Chambers)

Duminică, 17 martie 2019, în timpul vizitei pastorale, o familie de creștini din comunitate a împartășit preotului vestea de bucurie, că familia fiului lor mai mic se va îmbogăți cu o… fetiță. 

Trebuie știut, privitor la educația pruncilor, „că sufletele copiilor, spune Sfântul Ioan Gură de Aur, sunt moi şi fragede; dacă învăţăturile bune sunt întipărite asupra lor încă de la început, nimeni nu o să le mai poată şterge, deoarece cu timpul ele se întăresc ca o pecete, aşa cum se întâmplă cu ceara. Un lucru moale ia orice contur, deoarece încă nu a căpătat o formă a sa statornică. 

Sufletele copiilor mai seamănă şi cu nişte planşe de pictură sau cu un material 

pentru sculptat. Este nevoie de multă atenţie şi sârguinţă din partea pictorilor 

pentru a realiza un tablou frumos. Sculptorii, de asemenea, îndepărtează cu multă răbdare ceea ce prisoseşte şi adaugă ceea ce este necesar, pentru a obţine opera pe care o doresc. Nu există un material mai minunat pentru a crea o operă de artă decât sufletele copiilor; tot ce trebuie e ca aceasta să se facă la timp. Astfel, părinţii făuresc nişte icoane însufleţite ale lui Dumnezeu, nişte statui vii.”

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut