Menu Home

Quidquid discis, tibi discis: tineri săteni încununați în universități de prestigiu

Tânăra noastră enoriașă Diana Gabriela a absolvit în sesiunea iulie 2019 și a susținut cu succes licența la o facultate de prestigiu a Universității Politehnica din București, primind titlul de inginer chimist. 
Provenind dintr-o familie creștină, înzestrată cu o capacitate intelectuală superioară, dornică de a învăța, ambițioasă în tot ceea ce-și plănuiește, Diana a dat dovadă în timpul studiilor, (surmontând o situație de viață foarte delicată) de maturitate, echilibru și multă, multă dragoste jertfelnică față de familie.
Lucrarea sa de diplomă are ca subiect pricipal obținerea a două compoziții de biovitroceramică, 45S5 și S70C30. Pentru obținerea de filme subțiri s-a utilizat tehnica MAPLE (Evaporare laser pulsată asistată de o matrice).
 Morfologia filmului nanostructurat a fost investigată prin microscopia electronică de baleiaj (SEM), iar compoziția chimică și structura filmului au fost studiate cu ajutorul spectroscopiei în infraroșu cu transformată Fourier (FT-IR).  
În vederea clarificării rezultatelor obținute și la nivel biologic, s-au efectuat teste de viabilitate celulară, cât și teste antimicrobiene, filmele subțiri prezentând o rezistență sporită la colonizarea microbiană, evidențiind potențialul acestora de a fi utilizate pentru proiectarea suprafețelor anti-biofilm.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut