Menu Home

A apărut calendarul bisericesc pentru anul 2020

La pangarul bisericii parohiale se găsește Calendarul bisericesc, pe care orice creştin îl aşază la loc de cinste, pentru a urmări sărbătorile şi zilele care amintesc de sfinţi, fiind editat și în acest an în trei variante: filă, agendă, de perete.  
Puse sub semnul „Anului omagial al pastorației părinților si copiilor”, cele trei variante al calendarului se prezintă astfel:
-icoana centrală a calendarului filă din anul 2020 este a Domnului Iisus, Cel ce a declarat că : „oricine va face voia Tatălui Meu Celui din ceruri, acela îmi este frate şi soră şi mamă” (Mt 12, 50) arătând că înrudirea spirituală cu El este cu putință și accesibilă oricărui om.
-icoana centrală a calendarului agendă, Maica Domnului cu Pruncul Iisus, face trimitere la stihul Acatistului: „Văzându-te pe tine Fiul tău şi Dumnezeul nostru, stând lângă Cruce cu ucenicul Lui cel iubit şi cu inima sfâşiată de durere şi suferind asemenea Lui, a zis: „Femeie, iată fiul tău!” şi ucenicului „Iată mama ta!”, făcându-ți ţie fii pe toţi cei ce cred în El”. Ca temei duhovnicesc al înrudirii duhovnicești prin Maica Domnului cu Domnul Iisus.
-imaginea calendarului de perete este catedrala episcopală, mamă a bisericilor din eparhie, în care bărbatul și femeia primesc binecuvântarea și harul căsătoriei creștine de a deveni familie, numită de Sfinții Părinți „biserica cea mică, de acasă”
Calendarul conţine duminicile şi sărbătorile, sfinţii pentru fiecare zi, lecturile pentru fiecare duminică şi fazele lunii. În partea centrală se găseşte caseta cu date importante, care arată zilele dedicate unor evenimente.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut