Menu Home

Cercetarea creștinilor neputincioși la încheierea postului

Cei ce Îl primesc pe Iisus Hristos cu inima deschisă Îl simt în întreaga lor ființă, caci îi copleșește cu pace și cu bucurie. „ Acest Sânge se răspândește în suflet imediat ce este băut, el îl adapă și îl hrănește. Acest Sânge, când este primit cu vrednicie, îi pune pe fugă pe diavoli, îi cheama să vină la noi pe îngeri și chiar pe Domnul îngerilor Îl face să vină la noi. Căci imediat ce văd diavolii Sângele Domnului, ei fug, dar îngerii vin. Acest Sânge, prin spălarea lui, a curățit lumea intreagă. Acest Sânge este sfințirea și mântuirea sufletului. Acesta îl spală, îl curăță, îl împodobește, îl lărgește: el face inteligența noastră mai strălucită decât focul, sufletul mai luminos decât aurul. Prin acest Sânge împodobește și înfrumusețează cu totul Biserica Sa. Cei ce iau parte la acest Sânge trăiesc împreună 
cu îngerii, cu arhanghelii și cu puterile cerești; ei sunt îmbrăcați cu haina regească a lui Iisus Hristos și echipați cu arme duhovnicești. Dar este prea puțin spus; ei sunt îmbrăcați chiar cu Regele Însuși”. (Sf Ioan Gură de Aur)

Conform rânduielilor bisericești, la sfârșitul postului sunt cercetați acasă creștinii ce nu mai pot veni la biserică, aducându-li-se medicamentul nemuririi, Sfânta Împărtășanie. Acești creștini sunt găsiți în stare de rugăciune, pregătindu-se pentru primirea Sângelui și Trupului Domnului, citind cele rânduite înainte de spovedanie și înainte de împărtășanie.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut