Menu Home

Toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm

 Pe timpul Stării de Urgență, slujbele din biserică se vor oficia fără credincioși, pe perioada temporară a stării de urgență, pentru protejarea comunității bisericești de răspândirea noului coronavirus. Se va sluji Sf. Liturghie sâmbăta și duminica. La ecteniile (mare și întreită) de la Sfânta Liturghie vor fi puse cererile speciale pentru cei bolnavi, iar înainte de otpust Rugăciunea Specială pentru încetarea noii epidemii.(Episcopia Sloboziei si Călarașilor)

 Duminică, 29 martie 2020, s-a slujit Liturghia Marelui Vasile în biserica filie. Conform îndrumărilor, s-au rostit ectenii, cereri și rugăciuni pentru vindecarea celor bolnavi:

Unule, Cel care ești grabnic spre ajutor, Hristoase, arată de sus grabnică cercetare robilir Tăi celor care pătimesc; izbăvește-i de bolile și de durerile cele amare și-i ridică din patul suferinței, ca să-Ții cânte și să Te slăvească, pentru rugăciunile Născătoarei de Dumnezeu, Unule, Iubitorule de oameni.

Pe cei care zac în patul durerilor și cu rana morții sunt răniți, precum oarecând ai ridicat pe soacra lui Petru, Mântuitorule, și pe slăbănogul, așa și acum, pe cei care pătimesc, cercetează-i cu milostivire și îi vindecă; că Tu singur ești Cel care ai purtat neputința și durerea neamului nostru și toate le porți, ca un mult-Milostiv.

Ție, Stăpâne, Iubitorule de oameni, Îţi încredinţăm toată viaţa şi nădejdea noastră, ne rugăm şi cu umilinţă cădem înaintea Ta. (Sfânta Liturghie)

www.parohiaplevna.ro; parohiaplevna@gmail.com

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut