Menu Home

Darul Bisericii pentru Școală și școlari

În săptămâna premergătoare vacanței intrasemestriale (19- 21 octombrie 2029) toți elevii clasei pregătitoare au primit ca dar din partea Bisericii (în cadrul concret oferit de parteneriatul Școală- Biserică) Fișe de lucru pentru disciplina Religie.

Structura fișelor este următoarea: prima pagină, destinată elevilor, conține titlul temei principale, titlul lecției, ilustrații, spații libere pentru desen, mesajul-cheie al lecției; a doua pagină, destinată profesorului, propune o mare varietate de activități didactice, care pot fi realizate selectiv și adaptate cu ușurință la particularitățile fiecărui grup de elevi – dialogul, descrierea din imagini, jocul didactic, lectura, desenul, exercițiul, rugăciunea, observarea naturii, confecționarea de felicitări, organizarea de scenete etc.

Prin intermediul acestor fișe de lucru elevii sunt invitați la un parcurs educațional, alături de cele două personaje principale ale ilustrațiilor, Andrei și Ioana, și ei în clasa pregătitoare. Experiențele celor doi copii, ilustrate în desenele fișelor, oferă exemple și modele de comportament în diferite contexte de viață, față de colegi, prieteni, membrii familiei sau alți adulți. De asemenea, tipul și cromatica desenelor special elaborate pentru aceste fișe își propun să-i ajute pe elevi să descopere valorile propriei credințe, să le dezvolte dragostea pentru frumos și simțul estetic.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut