Menu Home

Hramul bisericii parohiei Plevna din Protopopiatul Lehliu

Marți, 7 noiembrie 2017, împreună cu părintele protopop Mihail Zotta, preoții din Zimbru, Radu Vodă, Lupșanu și Plevna au slujit în biserica parohială slujba vecerniei unită cu litia în ajunul sărbătorii Sfinților Arhangheli, ocrotitori ai lăcașului de închinare.

La litie, cele cinci pâini, vinul, untdelemnul și grâul au fost binecuvântate printr-o rugăciune specială, fiind o amintire a celor cinci pâini binecuvântate de Domnul Iisus Hristos în pustiu, pâini cu care au fost hrănite cinci mii de persoane care îl ascultau.

După ce a fost binecuvântată în timpul acestei slujbe, pâinea, sub formă de lipii, a fost împărţită, la sfârşit, credincioşilor.

În cuvântul de învățătură, părintele protopop a expus învățătura biblică despre sfinții îngeri.

După vecernie, trei familii din comunitate, care în anul acesta au împlinit 50 de ani de la Cununie, au fost evidențiate, onorate și recunoscute ca exemple vii de căsnicie petrecută în credință, fidelitate, dragoste și ajutor reciproc.

Soborul slujitorilor a oficiat o rânduială de mulțumire pentru binefacerile primite în cei 50 de ani de împreună viețuire în familia creștină.

Celor trei familii li s-au oferit flori, diplome, semn de recunoaștere a statorniciei, icoane și daruri de bucurie.

Luând cuvântul, părintele protopop a felicitat pe credincioșii omagiați, le-a recunoscut meritul statorniciei și al perseverenței, oferindu-i comunității ca exemple vii de cultivare și sporire a harului sfintei taine a Cununiei, într-o vreme când viața de familie este puternic atacată de valurile secularizării, propunând pentru viața de căsnicie modelul sfinților apostoli care, auzind chemarea Domnului, au părăsit activitățile lor anterioare împreună cu mentalitatea epocii, și „lăsând totul au mers după Dânsul”.

Pr Gabriel Toma

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut