Menu Home

A purtat cu demnitate numele Apostolului iubit

Se spune că în armata Marelui Alexandru exista un ostaș care se njmea tot Alexandru și era fricos, chiar laș. Auzind de acesta, împăratul îl chemă la sine și îi spuse următoarele:” Nu poți să porți numele meu și să fii laș. Deci, fie vei deveni curajos fie îți vei schimba numele!”

Duminică, 7 februarie 2021, obștea parohială a condus pe ultimul drum pamântesc pe bărbatul de încrederea al parohiei noastre, Ion Radu. Recunoscut ca un consilier parohial cu totul atașat de valorile credinței noastre și de lucrarea concretă, bisericească, bun consătean și exemplar tată de familie va rămâne în memoria colectivă ca un creștin asemenea celor de demult. 

O alegere făcută într-un moment dificil va fi, cu siguranță răsplătită de Cel ce încununează pe prietenii Mirelui.

În timpul ultimei prigoane a credinței, cu mai puțin de un an în urmă, atunci când vremelnicii stăpânitori au izvodit samavolnicia de a interzice venirea la biserică, în Joia Mare a anului 2020, când se pomenește cu lacrimi Jertfa Sângeroasă a Domnului, nenea Ion a fost singurul bărbat din comunitate, care asemeni ucenicului iubit, Ioan, nu a fugit, nu s-a ascuns (precum ceilalți apostoli) ci a îndrăznit, asemeni câtorva femei credincioase, ca și mironosițele, să vină la biserică și să depună la Crucea Răstignirii câteva flori (ce erau ascunse sub haină) împreună cu rugăciunile și metaniile sale ca din partea întregii comunități.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut