Menu Home

Culoarea veșmintelor liturgice la Bobotează

În alb să se îmbrace toată firea pământească cea din cădere acum în ceruri ridicată. Pentru că de la Cuvântul prin Carele se păzesc toate, scăldându-se în ape curgătoare, de greşelile cele dintâi a scăpat, luminat spălându-se. (

 Sfântul Sinod prin hotărârea nr 5274/ 5 iulie 2012 a hotărât ca la slujbele cu ocazia diverselor ceremonii religioase sunt necesare îndrumări liturgice adecvate, cu caracter pedagogic şi educativ creştin, privind modalităţi unitare de folosire a veșmintelor bisericești de culori diferite în timpul serviciilor religioase. 

 Pentru unităţile de cult cu posibilităţi financiare reduse, trebuie specificată regula de bază, potrivit căreia, la Praznicele Mântuitorului, la Sfinții Apostoli, la Sfinţii lerarhi şi în duminici, culorile veșmintelor vor fi albe sau aurii, cu excepţia slujbelor din timpul săptămânilor din Postul Paştilor, când vor fi folosite culori cernite (albastru/mov închis/chiar şi negru), iar la catedralele, mănăstirile şi parohiile care au posibilităţi, veșmintele vor fi utilizate potrivit îndrumărilor specificate în Anexa 2.

 

 

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut