Menu Home

Istoria Seminarului din Slobozia

 Înfiinţată în anul 1994 prin grija şi binecuvântarea I.P.S Nifon, Arhiepiscop şi Mitropolit al Târgoviștei, primul episcop al Sloboziei și Călărașilor între anii 1994-1999, această şcoală teologică are drept patron spiritual pe Sf. Ioan Gură de Aur, arhiepiscopul Constantinopolului, prăznuit de Biserica Ortodoxă pe 13 noiembrie, ziua hirotoniei sale.
A funcţionat iniţial în cadrul Liceului Pedagogic Slobozia, iar din anul 1996 s-a mutat în localul fostei şcoli de muzică, la adresa actuală, în timpul primului director, Pr. Prof. Tudora Ioan.
În anul 1997 la conducerea Seminarului a urmat vrednicul de pomenire Pr. Prof. Chiriță Dan până în anul 1998 când această funcţie a fost preluată de Pr. Conf. Univ. Dr. Florea Ștefan, actual prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște.
Din anul 2000, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a vrednicului de pomenire P.S Damaschin, Episcopul Sloboziei și Călărașilor între anii 2000-2009, conducerea școlii este asigurată de Pr. Prof. Badea Gabriel, care pe parcursul celor nouă ani, în colaborare cu autoritățile locale, a reușit să aducă îmbunătățiri substanțiale condițiilor de studiu și de viață elevilor seminariști prin reabilitarea localului și a cantinei liceului.
Pe parcursul celor 15 ani de existență mai mulți părinți profesori au trudit la catedră, împărtășind din îndelungata și rodnica slujire a altarelor străbune cunoștințe realmente necesare unor viitori slujitori ai Bisericii. Dintre aceștia amintim: Pr. Conf. Univ. Dr. Florea Ștefan; Pr. Conf. Univ. Dr. Marian Vîlciu; Pr. Prof. Vădana Marian; Pr. Prof. Tudora Ioan; Pr. Prof. Petrache Bogdan; Pr. Prof. Moncea Gavriil; Pr. Prof. Drăghici Dumitru; Pr. Prof. Onea Ion; Pr. Prof. Neacșu Constantin; Pr. Prof. Manolache Victor; Diac. Prof. Păun Roman Cristian.
Localul şcolii este prevăzut cu patru săli de clasă şi un laborator fonetic, doua laboratoare de informatică, dotate fiecare cu un număr de 25 calculatoare prin firma Siveco, precum și o biblioteca cu o bogată colecție de cărți teologice și beletristice însumând 3020 de volume. De asemenea, dispune de cabinet director, cancelarie, sală de protocol, bibliotecă şcolară, anexă pentru materialele didactice, compartiment secretariat, contabilitate şi administrativ.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut