Menu Home

„Mă rog, deci vorbesc cu Dumnezeu”, cateheză în cimitir, despre viață

Mormintele și cimitirele sunt locuri de odihnă și liniște în care așezăm trupurile răpisaților noștri, în așteptarea învierii și a Judecății de apoi. Deși plecați dintre noi, cei repausați rămân astfel mai departe lângă noi, prin osemintele lor. Mormintele lor păstrează vie în sufletele noastre amintirea celor ce dorm în ele și legătura nevăzută cu ei. Totodată ele țin treaz în noi gândul la moarte și ne îndeamnă să ne pregătim pentru ea. „Privind mormintele zice Sf. Ioan Gură de Aur -, dacă sufletul dormitează, tresare îndată, iar de este treaz și vrednic, se face și mai vrednic… Vederea mormintelor îmboldește pe fiecare dintre noi să cugete, fără voia lui, asupra sfârșitului nostru propriu, iar cine a luat la sine această încredințare nu se va lăsa pe sine lesne în mrejele păcatului.”

Ultima activitate catehetică din programul parohial dedicat Concursului catehetic național, s-a desfășurat în cimitirul parohial.

După un scurt cuvânt de învățătură, micii creștini s-au rugat la mormintele rudelor, au aprins lumânări și au participat la o rugăciune generală pentru toți cei răposați, cu care prilej, doamna învățătoare Mihaela le-a împărțit dulciuri.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut