Menu Home

Rugăciune la timp de încercare

Doamne, nedumeriți și fără de glas ne aflăm în fața acestei încercări abătute asupra noastră.

Luminează întunericul nostru, depărtează gândurile cele de îndoială și de frică, întărește-ne pentru a ne putea duce crucea și arată-ne nouă izbăvirea din primejdie. Primește-ne înapoi la Sfântul Tău Jertfelnic, ca să ne putem hrăni cu Sfântul Tău Trup și Scumpul Tău Sânge, pentru adăugirea harului și a vieții.

Primește-ne pe noi întru pocăință, primind mărturisirea noastră și dându-ne iertare de păcate și greșeli. Nu ne părăsi Tu, Cel Care nu ai părăsit pe Adam în iad. Nu ne întoarce fața Tu, Cel Care fața Ți-ai dăruit prigonitorilor Tăi care Ți-au acoperit-o cu scuipări și palme. Nu ne lipsi de Tine Tu, Cel Care în mijlocul ucenicilor Tăi înfricoșați Te-ai arătat după Înviere, pentru a adeveri credința și dragostea lor în Tine. Așa, Doamne, primește această smerită cerere și ne izbăvește de ispite și ne scoate din necazuri și strâmtorări, pentru rugăciunile Preasfintei Maicii Tale, ale Înaintemergătorului și Botezătorului Tău Ioan, Dascălul pocăinței, și ale tuturor sfinților Tăi. (Rugăciunea Preasfințitului Episcop Macarie)

Duminică, 31 octombrie 2021, după Sfânta Liturghie, în genunchi, toată obștea s-a rugat pentru domolirea pandemiei de toamnă a virozei covid 19.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut