Menu Home

Specificul orei de religie în proximitatea Zilei Copilului

 În anul 2021, Ziua Copilului fiind în cursul săptămânii, la ora de religie copiii au ascultat, dar au și citit, din Mica Biblie despre evenimente biblice prin care Dumnezeu a lucrat prin intermediul unor copii și tineri plini de calități plăcute Domnului.

  Astfel, în timp ce se colora o fișă potrivită contextului, au venit în fața ochilor Samuel ( copilul curat, căruia Dumnezeu i-a descoperit planul Său privind casa lui Eli), David (copilul arzător în credință, curajos și credincios în ajutorul Domnului), Daniel (înțeleptul prunc, dezlegător al vicleșugului bătrânilor întunecați).

  Evenimentul pelerinajului la Ierusalim al Copilului Iisus, la vârsta de 12 ani, când în Templu, Copilul Iisus stătea între învățători nu arată o răsturnare de situaţie maestru-ucenic; lisus stătea jos între dascăli. El ascultă și întreabă potrivit staturii unui tânăr de vârsta sa, metoda întrebare-răspuns fiind preferată de cele mai multe ori în școlile rabinice. lisus Hristos aici nu predă Legea, ci El îi uimește pe ceilalți cu înţelegerea Sa asupra Legii.  (Stelian Gomboș)

   

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut