Menu Home

Vizite pastorale la Bobotează

Începutul Evangheliei lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu,

2 Precum este scris în proorocie (la Maleahi) și Isaia: „Iată Eu trimit îngerul Meu înaintea feței Tale, care va pregăti calea Ta.

3 Glasul celui ce strigă în pustie: Gătiți calea Domnului, drepte faceți cărările Lui”.

4 Ioan boteza în pustie, propovăduind botezul pocăinței întru iertarea păcatelor.

5 Și ieșeau la el tot ținutul Iudeii și toți cei din Ierusalim și se botezau de către el, în râul Iordan, mărturisindu-și păcatele.

6 Și Ioan era îmbrăcat în haină de păr de cămilă, avea cingătoare de piele împrejurul mijlocului și mânca lăcuste și miere sălbatică.

7 Și propovăduia, zicând: Vine în urma mea Cel ce este mai tare decât mine, Căruia nu sunt vrednic, plecându-mă, să-I dezleg cureaua încălțămintelor.

8 Eu v-am botezat pe voi cu apă, El însă vă va boteza cu Duh Sfânt. (Marcu 1)

 

 Întru întâmpinarea sărbătorii Botezului Domnului (6 ianuarie) pentru a conștientiza pe creștini asupra modului plăcut lui Dumnezeu de a viețui și a întâmpina Boboteaza, redat prin cuvintele Sf Ioan Botezătorul, pe care mulțimile îl întrebau, zicând:

Ce să facem?
11 Răspunzând, Ioan le zicea: Cel ce are două haine să dea celui ce nu are și cel ce are bucate să facă asemenea.
12 Și au venit și vameșii să se boteze și i-au spus: Învățătorule, noi ce să facem?
13 El le-a răspuns: Nu faceți nimic mai mult peste ce vă este rânduit.
14 Și îl întrebau și ostașii, zicând: Dar noi ce să facem? Și le-a zis: Să nu asupriți pe nimeni, nici să învinuiți pe nedrept, și să fiți mulțumiți cu solda voastră. (Luca 3)

preotul a cercetat comunitatea, gata să ofere sfat, întărire, rugăciune și  chiar mustrare duhovnicească în Domnul, iar laolaltă cu picurii binecuvântării și curățirii Aghesmei Mari „stropi-mă-vei cu isop și mă voi curăți, spăla-mă-vei și mai vârtos decât zăpada mă voi albi” (Ps 50) a mijlocit către Bunul Dumnezeu, pentru orice creștin, știindu-se

adevărul cuvintelor rugătoare ale Sf Ioan Damaschin: „că de vei mântui Doamne pe cel drept, nu-i lucru mare, iar de vei milui pe cel curat, nu-i nicio minune, că sunt vrednici de mila Ta, ci spre mine, păcătosul, să faci minuni cu mila Ta; întru aceasta să arăți iubirea Ta de oameni, ca să nu biruiască răutatea mea bunătatea și milostivirea Ta cea veșnică, ci, precum voiești, tocmește pentru mine lucrul.”

 

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut