Menu Home

Martorii lui Iehova- sunt ei creștini?

Orice sectă va căuta să-şi găsească o legitimizare, va pretinde că deţine un adevăr vechi care trebuie astăzi redescoperit. Sectele sunt recunoscute prin atitudinea lor negativistă şi nu se sfiesc să meargă de la anarhie până la violenţă. Iehovismul, de care se ocupă volumul de faţă, este o sectă cu idei şi practici violente. Este o sectă dură şi revanşardă, deosebit de riguroasă în principii şi periculoasă pentru orice societate. Nu întâmplător chiar unele state occidentale cum ar fi Germania, au legi deosebit de exigente împotriva lor.

Precizăm că suntem de asemenea conştienţi de faptul că trăim într-o lume a libertăţii, dar aceasta nu trebuie înţeleasă în sensul unui abuz şi a unei domnii a iresponsabilităţii. Prozelitismul agresiv practicat de unele religii sau secte trebuie respins ca ceva dăunător.

Apărarea adevărului de credinţă este datoria Bisericii Ortodoxe care-şi propune ca prin volumele publicate de Editura „Reîntregirea” să pună la dispoziţia tuturor celor interesaţi o serie de lucrări despre sectele ce-şi fac simţită prezenţa tot mai mult în societatea românească contemporană. Nu trebuie să neglijăm faptul că sectele sunt anti-naţionale, ele nereclamându-şi apartenenţa la nici un neam. Contracararea activităţii lor nu înseamnă numai apărarea adevărului de credinţă revelat, ci şi apărarea fiinţei naţionale.

Autorul: David Pestroiu

Editura: Reîntregirea 2013

Pagini: 151

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut